minishoppaaja-normal.jpg

Alkuperäinen teos Mini Shopaholic, ilmestynyt 2010. Suomennettu 2011, suomentanut Kaisa Kattelus. WSOY. (s. 403)

Becky Brandonin tytär on kaupungin muodikkain 2-vuotias, mutta ei todellakaan mikään kullanmuru. Itse asiassa Minnie on täystuho, joka saa kaaoksen aikaan jopa ristiäisissään. Jotka muuten menevät pipariksi, kun Englantiin iskee talouskriisi.

Becky on kauhuissaan, sillä Luke vaatii shoppailulakkoa ja samaan aikaan hänen pukeutumispalvelunsa asiakkaat ovat kaikkoamassa.

Ikävien asioiden vastapainoksi Becky päättää järjestää Lukelle yllätysjuhlat, nehän onnistuvat pienelläkin budjetilla. Mutta kun vieraslista paisuu kahteensataan henkeen ja juhliin on tulossa seurapiirikermaa, Beckyn itsevarmuus alkaa hiukkasen horjua. Onneksi shoppailuun voi käyttää Minnien viikkorahoja, aina vuoteen 2103 asti. (takakansi)

Kaipasin välillä kevyttä lukemista näin kesäaikaan ja koska hyllystäni sattui löytymään tämä kuudes Himoshoppaaja-kirja, päätin sen sitten lukaista. Becky Brandonin toilailut olivatkin viihdyttävää lukemista ja kirja tarjosi hyvää aivot narikkaan -viihdettä. Kirjassa oli tuttuun tapaan eri tahojen kanssa käytyä kirjeenvaihtoa, joka piristi kirjaa. Eikä kirjan lopussa ollut yllätys ollut sekään huono ratkaisu. Beckyn yllätys yllätti minutkin täysin.

Becky on ihastuttavan hassu ja kirja viihdyttävä, mutta hieman alkoi puuduttamaan samojen asioiden toisto: shoppailu ja Beckyn tuhlailevaisuus. Kirjan vitsit eivät oikein jaksaneet naurattaa. Plussaa oli se, että Minnie oli luotu sarjaan. Minnie oli hieman vilkas lapsi - mutta kuka 2-vuotias ei olisi. Minnie olikin ihana tuttavuus ja olisin mielelläni lukenut enemmän hänen aikaansaannoksistaan.

Vaikka tämä kirja tuntui hieman puuduttavalta sarjan muihin osiin nähden, jään odottamaan kuitenkin mielenkiinnolla sarjan jatkumista - jos se jatkuu. Becky on kuitenkin hyvin viehättävä omalla naiivilla tavalla ja kieltämättä näiden kirjojen myötä olen laittanut omiakin arvoja uusiksi: onko välttämättä saatava sitä uutta ja kaapit täyteen (en sentään ole addiktoinut shoppailuun!) vai voiko jotain korjata tai kierrättää. Beckyn miettiessä monesti miten saisi rahaa, mieleni teki huutaa: laita ylimääräiset tavarat eBayhin! Siitä tulikin mieleen, voisin taas laputtaa muutamat kirppistavarat...