diplomaattinen%20selkkaus-normal.jpg

Ilmestynyt 2013. Kansi Antti Vanhatalo. Kuoriaiskirjat. (s. 145)

Zargyn Tronnik, sotaisan Gremadon-planeetan karski soturi, on kotonaan taistelukentillä ja syvällä vihollislinjojen takana. Nyt hän joutuu kohtaamaan elämänsä suurimman haasteen - hänet lähetetään rauhanomaisten, sivistyneiden ja vapaamielisten hermafrodiittien asuttamalle Dronillan siirtokuntaplaneetalle neuvottelemaan liittoutumisesta pahaa X'yrin imperiumia vastaan. Suoriutuuko vanha sotaratsu myös rauhantöistä, vai onko lopputuloksena diplomaattinen selkkaus? (takakansi)

Diplomaattinen selkkaus oli ihan posketon seikkailu! Hohottelusta ei meinannut tulla loppua ja machoileva, itseään täynnä oleva Zargyn Tronnik oli ihan loistava hahmo - kaiken kruunasi Zargynin käyttämä kieli. Zargynista tuli mieleen avaruuteen lähetetty Juha Berg, joka toilaili Sacha Baron Cohenin sekä Adam Sandlerin tyyliin: joka pitää sen tyylisestä huumorista, pitää varmasti tästäkin kirjasta. Alapäähuumori on kuolematon laji, joka viihdyttää aina tietyssä mielentilassa.

Yleensä minuun ei iske tämän tyyppiset kirjat, mutta Tuomas Saloranta osaa kertomisen taidon. Mielestäni on hyvin lahjakasta, että pystyy kirjoittamaan hyvin monipuolista tekstiä: vakavasti otettavaa kirjallisuutta (Juuri sellainen yö) ja sen jälkeen tällaisen huumoripläjäyksen. Kirjat olivat hyvin erilaisia ja ne olisi voinut ahmia yhdellä kertaa. Jälkisanojen mukaan olisi luvassa lisää kirjallisuutta Tuomas Salorannalta, erityisesti Zargyn Tronnikin kuolemattomia seikkailuja. Sitä odotellessa siis.

Arvostelukappale