veripelto-normal.jpg

Alkuperäinen teos The Field if Blood, ilmestynyt 2005. Suomennettu 2008, suomentanut Riitta Maaniemi. Like. (383)

Pieni poika katoaa jäljettömiin kotipihaltaan Glasgow'ssa. Katoamisesta kiinnostuu Scottish Daily Newsin uusi lähetti Paddy Meehan, joka haaveilee katolisten vanhempiensa ja kihlattunsa harmiksi urasta tutkivana journalistina pikaisen naimisiinmenon ja kotiäitiyden sijaan.

Poliisin tutkimukset johtavat kahden nuoren pojan jäljille. Poikien uskotaan toimineen yksin, mutta onko ratkaisu niin helppo? Paddylle tulee kiire kun hän tajuaa, että toinen epäillyistä on hänen sulhasensa serkku. Perhe ei ymmärrä Paddyn kiinnostusta asiaan, ja pian hän saa huomata olevansa vaarallisen yksin.

Veripelto sijoittuu vuoden 1981 Glasgow'hun - ristiriitojen, nälkälakkojen ja työttömyyden repimään kaupunkiin. Kirja aloittaa viisiosaisen Paddy Meehan -sarjan, jossa seurataan Paddyn vaiheita lehtimaailmassa, omien tavoitteidensa ja muiden odotusten ristipaineessa. (takakansi)

Luin vuosia sitten Denise Minan Garnethill-sarjan ja ihastuin tuolloin kirjailijan tyyliin. Ajattelin, että tulen varmasti koukuttumaan samalla tavalla tähän Paddy Meehan -sarjaan. Kirjailija on kuvannut jälleen todella realistisesti kirjan ympäristöä ja ihmisiä, ja välillä tunsin olevani itse tapahtumien keskipisteessä. Kirjan maailma on hyvin synkkä eikä asioilla juhlita. Asiat ovat niin kuin ne ovat. Jos et sovi muottiin, et sovi mihinkään.

Mutta itse kirjan juoni tökki pahasti ja tämän kirjan lukeminen kesti ja kesti (itse asiassa taisin lukea välillä useamman kirjan alusta loppuun tämän kirjan aikana). Juoni ei koukuttanut minua millään tavalla ja itse asiassa Paddy Meehan oli mielestäni hyvin ärsyttävä hahmo. Fiksu likka, mutta itsensä vähättely mm. lihavuudesta alkoi jo puuduttamaan. En ole itsekään varreltani hoikka tyttö, mutta en sentään ajattele koko ajan olevani lihava ja laihduttamista.

Ajattelin antaa Paddylle kuitenkin vielä yhden mahdollisuuden, sillä sarjan toinen osa löytyy omasta hyllystäni. Sitä en tosin tiedä, milloin hän saa uuden mahdollisuuden, sillä tässä kirjassa hän ei valitettavasti tehnyt minuun vaikutusta.