rautakuningas-normal.jpg

Alkuperäinen teos The Iron King, ilmestynyt 2010. Suomennettu 2011, suomentanut Eeva Parviainen. Harlequin. (s. 398)

Meghan Chase on tavallinen risoissa farkuissa kulkeva lukiolainen, joka odottaa kuusitoistavuotissyntymäpäiväänsä kuin kuuta nousevaa. Hän aikoo saada ajokortin ja päästä pois takapajulasta, jonne hänen äitinsä on asettanut heidät asumaan Meghanin isäpuolen ja velipuolen kanssa.

Velipuoli Ethan on vakava ja pikkuvanha nelivuotias, jonka mielikuvits tuntuu olevan rajaton. Ethan on ärsyttävä ilonpilaaja ja kaiken huipuksi hänen typerät mörkönsä ja näkynsä pilaavat Meghanin syntymäpäivän täydellisesti.

Meghanin on astuttava mielikuvituksen rajan yli ja yritettävä pelastaa Ethan. Operaatio onkin ihmeellisempi, kuin kukaan olisi voinut kuvitellakaan ja samalla Meghanin menneisyyskin paljastuu aivan uudessa valossa. (takakansi)

Julie Kagawan Rautakuningas todisti sen, että nämä Harlequin Nocturnen kirjat voivat olla myös vakavemmin otettavaa kirjallisuutta kuin pelkkää hömppää. Rautakuninkaan juoni oli hyvin koukuttavaa ja kirjailija on osannut luoda upean tarinan, joka ei puuduttanut lukijaansa missään vaiheessa. Päin vastoin, tätä kirjaa piti lukea hitaasti ja nautiskellen, sillä viihdyin aivan mielettömän hyvin sen parissa! Lumouduin kirjasta, rakastuin siihen suin päin. Kirjan loputtua tuli ikävä, ikään kuin olisin hyvästellyt hyvän ystävän.

Kirjan tarina on mielenkiintoinen ja kirjailijan mielikuvitus on ollut ehtymätöntä. Kirjan miljöö on luotu taidokkaasti ja henkilöt ovat ihastuttavan aitoja kaikkine vikoineen ja tunteineen. Se oli juuri sitä, mitä odotan aina hyvältä fantasialta. Rautakuningas on yksi parhaimmista koskaan lukemistani fantasiakirjoista ja uskallan suosittella sitä hyvin lämpimästi fantasian ystäville.