myrkynopp-normal.jpg

Alkuperäinen teos Poison Study, ilmestynyt 2005. Suomennettu 2013, suomentanut Eeva Parviainen. Harlequin. (s. 396)

- Valek taitaa olla ihastunut sinuun. En ole koskaan aikaisemmin nähnyt hänen kiinnostuvan maistajasta yhtä paljon. Yleensä hän vain kouluttaa heidät ja jättää heidät sitten rauhaan. Jos ongelmia olisi tiedossa, hän määräisi jonkun vakoojistaan pitämään maistajaa silmällä, muttei hän vaivautuisi tekemään sitä henkilökohtaisesti saati ottaisi maistajaa luokseen asumaan!

- Olet järjiltäsi, minä puhahdin.

- Itse asiassa Valek ei ole koskaan ennen osoittanut kiinnostusta ketään naista kohtaan. Aloin jo epäillä, että hän pitäisi enemmän miespuolisista vakoojistaan, mutta nyt... Nyt ihastuttava ja älykäs Yelena saa Valekin sydämen läpättämään.

Yelena koulutetaan maistajaksi suojelemaan Komentajaa myrkyttämiseltä. Komentajan päävakooja, kouluttaa Yelenan, joka ei olekaan ihan tavallinen maistaja. Hän on orpokodin kasvatti, rajan toiselta puolelta, murhan tunnustanut nainen, jolla on akrobaattisia ja yliluonnollisia taitoja. Sitia ja Ixia ovat kaksi valtakuntaa, joiden välinen raja on tarkoin vartioitu. Valek on uskollinen komentajalleen, mutta onko hän uskollinen teloitusmääräykselle, joka Yelenalle langetetaan? Voiko rakkauden lupaus voittaa kuolemantuomion käskyt? (takakansi)

Myrkyn oppitunnit oli enemmän kuin viihdyttävä lukukokemus: se tarjosi jälleen fantasiaa isolla F:llä. Mitä enemmän luen näitä Harlequin Paranormal Romancen (Nocturne -sarja) kirjoja, sitä enemmän yllätyn ja koukutun näihin kirjoihin. Tämä kirja vaikutti lopulta minut, epäilevän Tuomaan, siitä että Harlequin voi tarjota myös laadukasta fantasiaa aikuiseen makuun.

Myrkyn oppitunnit oli kiehtova siinä mielessä, että se tarjosi jotain uutta vampyyrien ja ihmissusien hallitsemassa maailmassa, taikurit. Yelena on upea hahmo ja orastava suhde Valekiin tarjosi fantasian lisäksi mieltä kutkuttavaa romantiikkaa. Kieltämättä odotin hieman seksiä, mutta sitä ei juuri tässä kirjassa tarjottu. Mutta toisaalta, eipä se haitannut minua oikeastaan ollenkaan. Tarina oli toimiva ja pidin siitä.

On tosiaan harmi, että Harlequin lakkasi Paranormal Romance -sarjan julkaisemisen. Toivottavasti näille ulkomaisille fantasiakirjoille löytyisi uusi kustantamo, sillä itse olen pitänyt näistä paljon enkä ole ainoa. Uskon, että näillä kirjoilla olisi tosiaankin menestystä.