kaksoiso-normal.jpg

Alkuperäinen teos Body Double, ilmestynyt 2004. Suomennettu 2005, suomentanut Mika Virva. Otava. (s. 335)

Kun kuolinsyyntutkija Maura Isles palaa konferenssimatkalta Pariisista, hän kokee elämänsä järkytyksen: joku on tappanut hänen kotipihallaan naisen joka on hänen täydellinen kaksoisolentonsa.

Uhri osoittautuu Mauran kaksoissisarukseksi, jonka olemassaolosta hän ei ollut tiennyt mitään. Seuratessaan kuolleen sisarensa jalanjälkiä Maura huomaa pian olevansa keskellä painajaista, joka asettaa kyseenalaiseksi hänen koko elämänsä: Kuka on kaksoismurhasta vankilaan tuomittu nainen, joka väittää olevansa hänen äitinsä? Ja kuka on naisen mainitsema Peto, sairaan mielen luoma houre vai julma sarjamurhaaja, joka on edelleen vapaalla jalalla?

Maura ja kahdeksannella kuulla raskaana oleva etsivä Jane Rizzoli työskentelevät kuumeisesti ratkaistakseen arvoituksen. Kun menneisyydestä paljastuu yhä kasvava joukko kadonneita, raskaana olleita naisia, he tajuavat itsekin olevansa murhaajan tähtäimessä. (sisäkansi)

Viimeisimmästä lukemastani Tess Gerritsenin kirjasta oli vierähtänyt aikaa, joten oli virkistävää lukea pitkästä aikaa kirja hyvältä kirjoittajalta. Etenkin kun tämä dekkari sattui olemaan vielä sellainen, joka koukutti alusta loppuun saakka.

Maura Islesin ja Jane Rizzolin olinkin tavannut kirjoissa Synnintekijä ja Taidonnäyte, ja minulla oli heikko mielikuva näiden naisten persoonista. Eikä se heikko mielikuva heittänyt kovin paljon harhaan. Nämä naiset olivat hyvin persoonallisia ja pidin heidän tavastaan työskennellä "yhdessä". Tess Gerritsen onkin osannut mielestäni aina luoda hyvin mielenkiintoisia henkilöitä eikä Kaksoisolento tehnyt poikkeusta.

Nämä kirjat olisi varmasti hyvä lukea kronologisessa järjestyksessä, mutta minua ei ainakaan haitannut se, että en ole lukenut kirjoja niiden ilmestymisjärjestyksessä. Juoni toimi ja oli koukuttava, se riitti minulle tämän hetkiseen dekkarinälkään.