omata-normal.jpgAlkuperäinen teos: The Lovely Bones
Ilmestynyt: 2002
Suomennettu: 2004
Suomentanut: Pirkko Biström
Kustantanut: Suuri Suomalainen Kirjakerho Oy
Sivujen määrä: 411
Mistä: omasta hyllystä

Synopsi: Susie Salmon on 14-vuotias tyttö. Hän asuu Oma taivas -nimetyssä paikassa ja seuraa sieltä rakkaiden ihmisten elämää päivittäin. Susie on joutunut Oma taivaaseen koettuaan traagisen kohtalon, jonka myötä joutui jättämään maan päällisen elämänsä nuorena tyttönä.

Olin miettinyt tämän kirjan lukemista monen vuoden ajan, mutta jostain kumman syystä sen lukeminen oli aina siirtynyt ja siirtynyt. Ehkäpä kirjan lukeminen odotti tietynlaista hetkeä? Oma taivas oli hyvin koskettava ja kaunis lukukokemus, joka jää varmasti mieleen pitkäksi aikaa. Alice Seboldin tyyli oli hyvin runollista ja mieleenpainuvaa, rikasta. Välillä jäin pohtimaan kirjaa itsekseni, sillä tragedioilla on tapana muuttaa ihmisiä pysyvästi. Joskus ne muutokset voivat olla hyvinkin rajuja. Mietin myös, miten olisin itse suhtautunut tällaisessa tilanteessa ja tulin siihen lopputulokseen, että en halua koskaan joutua vastaavanlaiseen tilanteeseen.

Alice Seboldin kirjasta on tehty myös elokuva (www.lovelybones.com). Olen vältellyt elokuvan katsomista, koska halusin lukea kirjan ensin. Nyt haluan nähdä kyseisen elokuvan ja ehdottomasti ohjaajan version tästä kirjasta.