walkingdead4-normal.jpgAlkuperäinen teos: THE WALKING DEAD
Ilmestynyt: 2004, lehdet nro 37 - 48
Suomennettu: 2013
Suomentanut: Antti Koivumäki
Kuvitus, tussaus: Charlie Adlard
Harmaa sävyt: Cliff Rathburn
Kustantanut: Egmont Kustannus Oy Ab
Mistä: kirjaston hyllystä

Synopsi: Ihmisten muuttumisesta zombeiksi on kulunut jo yli vuosi ja pieni, mutta sitkeä eloonjäänyt porukkaa yrittää elää suhteellisen normaalia elämää niin paljon kuin mahdollista. Ongelmia ei aiheuta pelkästään hitaat zombit, vaan suurempia ongelmia tuottaa ihmiset joiden keksimille julmuuksille ei tule loppua.

Luin sarjan kolme kirjaa kesällä ja viimeisen kirjan jälkeen jäi odotus jatkosta. Hassua että aikuinen nainen (!) voikin tuntea yhtä suurta iloa kuin lapsi, joka pääsee karkkikauppaan valitsemaan karkkipäivän karkkeja. Lukaisinkin tämän kirjan melkein samalla istumalla. Nyt sitten odotetaan kuin kuuta nousevaa seuraavaa kirjaa.

Kirja oli paikoitellen hidas: ihmiset elivät arkeaan, setvivät ihmissuhteitaan ja zombejen hyökkäyksiä oli vähän. Kunnes tuttu inhokkini, Kuvernööri, palasi kuvioihin. Näissä sarjakuvissa Kuvernööristä on tehty iljettävä ihmisen kuvatus, TV-sarjan Kuvernööri on enemmän sympatioita herättävä kaveri. Kirjan alussa unohdinkin sen, kuinka erilaisia nämä kaksi asiaa ovat ja ihmettelinkin monen kohdalla, miksi hän on elossa. Kirjan loppu on shokeeraava, enkä ollut voinut olla taas ajattelematta kuinka julma peto ihminen voikaan olla.