revolverimies-normal.jpgAlkuperäinen teos: The Gunslinger. The Dark Tower I
Ilmestynyt: 2003, ilmestynyt ensimmäisen kerran vuonna 1982
Kuvittanut: Michael Whelan
Suomennettu: 2005, suomennettu ensimmäisen kerran 1992 Musta torni -nimellä
Suomentanut: Kari Salminen
Kustantanut: Tammi
Sivujen määrä: 244
Mistä: kirjaston hyllystä

Synopsi: Revolverimies Roland ajaa takaa salaperäistä, mustiin puettua miestä, taikuria. Takaa-ajo on hyvin pitkä, raskas ja matkalla sattuu ja tapahtuu mitä eriskummallisempia asioita. Asioita, jotka ylittävät mielen käsityskyvyn.

Musta torni -sarja on ollut jo vuosia luettavien listalla ja nyt tämäkin sarja on vihdoin ja viimein aloitettu - jatkon lukemisesta en tosin osaa sanoa mitään, sillä pettymyksekseni sarjan aloituskirja oli mielestäni tylsähkö ja jouduin palaamaan useasti taakse päin kirjassa. Kieltämättä mielessä kävi ajatus siitä, että kärsinkö jonkin sortin lukihäiriöstä: nykyään tuntuu siltä, että joudun yhä useammin tavaamaan rivejä uudelleen, kun kirjat eivät ole välillä avautuneet minulle niin kuin toivoisin.

Vaikka Revolverimies ei sykähdyttänyt niin paljon kuin toivoin, jatkoin silti sen lukemista, sillä Roland hahmona oli mielenkiintoinen ja tykästyin hänen vähäpuheisuuteensa. En yleensä pidä vanhojen muisteluista, mutta hänen menneisyytensä kuvailuista pidin ja olisin mielelläni lukenut enemmänkin. Kirjasta olisi saanut varmasti enemmän irti, jos se olisi ollut pidempi eikä kaikkea olisi ympätty lyhyeksi tarinaksi.

Kirjaa täydensi mielestäni loistavasti Michel Whelanin kuvitukset. Upeaa tunnelman luomista!
Michael Whelanin kuvittamia kirjoja (Goodreads.com)