valkoinena-normal.jpgIlmestynyt: 2014
Kustantanut: Atena
Sivujen määrä: 287
Mistä: kirjaston hyllystä

Synopsi: Iina on nuori tyttö, joka muuttaa opiskeluiden perässä uuteen kaupunkiin. Hän on vuokrannut solusta huoneen. Solusta, joka sijaitsee talossa, jossa on tapahtunut vuosia sitten järkyttävä veriteko. Pian Iina huomaa, että maailmassa on olemassa jotain muutakin kuin mitä järki ymmärtää. Jotain, mikä imaisee Iinan tehokkaasti omaan maailmaansa.

Olen lukenut Vänskältä aiemmin ilmestyneet Saattajan että Mustan kuun, joista ensiksi mainittu on yksi suosikeistani. Ilahduinkin kovasti, kun kuulin että Mia Vänskältä on ilmestynyt jälleen uusi kirja. Olen tykännyt Vänskän tavasta kirjoittaa hiipivää kauhua, joka pitää lukijansa otteessaan ja saa lukijan mielikuvituksen liikkeelle.

Mielestäni Valkoinen aura oli hidas tempoinen ja tapahtumissa tuntui kestävän oma aikansa. Idea käyttää itämaisia uskontoja (chakrat, aurat jne.) oli mielestäni loistava, mutta muuten oli vaikea keskittyä juonen kulkuun. En saanut oikein otetta Iinasta ja henkilönä hän jäi kovin vaisuksi. Toisaalta, kun kirjassa paljastuu eräs tärkeä elementti hänestä, ymmärsin siinä vaiheessa miksi hän on kovin hauras hahmona. Olisin hieman kaivannut samaa syvyyttä tähän kirjaan kuin Saattajaan, nyt jäi niin paljon asioita avoimeksi ja vaille vastausta. Loppu oli tietyllä tapaa karmiva, ja myönnän ajattelevani miten tarina jatkuisi...

Mutta edelleen hatun nosto Mia Vänskälle: ihanaa, että kotimaastamme löytyy myös kauhun taitajia!