Alkuperäinen teos Open season, ilmestynyt 2001. Suomennettu 2005, suomentanut Marja Helanen-Ahtola. WSOY. (s. 357)

Daisy Minor, pikkukaupungin kirjastonhoitaja, saa 34-vuotispäivänään tarpeekseen tylsästä elämästään, tanttamaisista vaatteistaan ja asumisesta äitinsä kanssa. Hän haluaa olla tanssipaikan kaunein ja halutuin tyttö, iskeä miehen ja perustaa perheen.

Muodonmuutos onnistuu yli odotusten: Daisyn ensimmäinen ilta Buffalo Clubilla päättyy tappeluun ja neiti itse joutuu vasten tahtoaan poliisipäällikkö Jack Russon syliin. Pahempaa on tulossa: Daisy on tietämättään nähnyt murhan, joka liittyy kansainväliseen naisten salakuljetukseen. Keinoja kaihtamattomat rikolliset haluavat vaientaa avaintodistajansa. Silmukka kiristyy, murhaajat lähestyvät, Daisyn ja Jackin välillä kipunoi... Jännitysviihteen uusi kuuma nimi Linda Howard valloittaa lukijansa. (takakansi)

Jos pidit Linda Howardin edellisistä kirjoista, kuten Kasvot yössä ja Täydellinen mies, tämä on nappi valinta. Mutta jos kaipaat dekkarilta muuta kuin ns. naisten romanttista hömppää, dekkarille kunnon juonen ja jännitystä, suosittelen että jätät tämän kirjan hyllyyn. Vapaata riistaa jatkaa nimittäin täysin samaa linjaa, mikä on harmi, sillä tässä kirjassa voisi olla hyviä dekkarin aineksia.