bellefleurink-normal.jpg

Alkuperäinen teos The X-Files #1 X Marks The Spot, ilmestynyt 1995. Suomennettu 1995, suomentanut Tommi Penttilä. Semic. (s. 112)

FBI:ssä agentti Mulderia pidetään outona. Hän nimittäin väittää ulkoavaruudesta tulleiden muukalaisten kulkevan keskuudessamme Maan päällä. Mulderia ja tämän omituisia tutkimuksia silmällä pitämään asetetaan nuori naisagentti Dana Scully. Heidän ensimmäinen yhteinen tehtävänsä on ratkaista oregonilaisessa pikkukaupungissa salaperäisesti kuolleiden nuorten arvoitus. Mulderin teoria Bellefleurin high schoolista vuonna '89 valmistuneiden kohtalosta kuulostaa mielipuoliselta. Mutta maailmassa, jossa mielet sammuvat kuin kynttilät, ruumiit kukkivat ylimaallisia arpia ja yö hehkuu sokaisevaa pahuutta, agentti Fox Mulder ei ehkä olekaan hullu. X-arkistoihin uppoutuneella Mulderilla saattaa olla vastauksia, joita kukaan ei ole valmis kuulemaan... (takakansi)

Vanhana X-Files -sarjan fanina olin lukenut tämän kirjan joskus vuosia sitten. Luulin että kyseisen sarjan hohto olisi kuollut, mutta tästä kirjasta tuli niin nostalginen fiilis, että innostuin hamstraamaan kirjasarjan muita osia ja sain taas kimmokkeen pitää tv-sarjan -maratoonin (onneksi tästä löytyy kuusi ensimmäistä tuotantokautta omasta hyllystä, maratooni ei lopu ihan heti kesken). Bellefleurin kadotetut ei ollut niin hyvä kirja kuin muistin, mutta se oli sen verran nostalginen opus, että koukutuin taas Mulderin ja Scullyn maailmaan. Hieman pettymystä toi kirjan lyhyys ja pintapuolisuus, ja tällä kertaa totesin että televisioversio on huomattavasti parempi - vaikka yleensä pidän enemmän kirjoista.

Löytyy blogini lukijoista muita X-Files -faneja?