Alkuperäinen teos Les bulles, ilmestynyt 2012. Suomennettu 2012, suomentanut Lotta Toivanen. Gummerus. (s. 168)

Minun kanssani kaikilla miehillä on erektiohäiriöitä. Jos niitä ei esiinny suhteen alussa, niitä tulee pian sen jälkeen, kun mies huomaa kiintyneensä minuun tahtomattaan. Olen kokenut sen sata kertaa, älä ole huolissasi.

~

Ajattele miten epäreilua! Haloo? Kuunteletko sinä? Aijaa! Luulin jo, että linja katkesi.

~

Kun me rakastelemme, hän käskee minun puhua hänelle. Sanon: Rakastan sinua. Hän vastaa: Ääh, keksi nyt jotain muuta! Uutiskatsaukseen hetki on huono. Niinpä koetan miettiä anekdootteja. Viime yönä esimerkiksi kerroin hänelle luumutorttuohjeeni ja korostin, etten paljasta sitä kenelle tahansa. Sekään ei kelvannut!

~

Kun mieheni ja sisareni saivat sisarenpoikani, he palauttivat minulle loputkin tavarani. Katsoin pussin pohjalle, josko he olisivat sujauttaneet sinne ohimennen pikku viestin, jossa ilmoitettaisiin, että minä olen lapsen äiti.

~

Novellikokoelmallaan Äidin pikku pyöveli (2007) maailmanmaineeseen kohonnut CLAIRE CASTILLON tunnetaan vinoista näkökulmistaan ja mustanpuhuvasta huumoristaan. Kun Kuplissa-kokoelman ihmispolot ryöpyttävät vääristyneistä kuplistaan käsin tunnepitoisia monologeja läheisilleen, sanan säilältä ja häiritseviltä oivalluksilta ei säästy kukaan. (takakansi)

Castillon on aina osannut kertomisen taidon eikä hänen novellit jättäneet tälläkään kertaa lukijaansa kylmäksi. Pidän kirjailijan mustasta huumorista ja tälläkin kertaa viihdyin paremmin kuin hyvin Castillonin kertomusten parissa. Ihanan kieroja ihmissuhteita, kuplivia monologeja ja viiltävää sarkasmia - näillä sai piristettyä hyvin päivää. Kirjailija ei säästä tälläkään kertaa mitään eikä ketään. Älykästä, mutta silti hyvin maanläheistä luettavaa. Pidin ehkä hitusen verran enemmän tästä novellikokoelmasta kuin Äidin pikku pyövelistä.

Mitä mielikuvia herättää kirjan kansi: Kirjan kannen kuva on kirjailijasta itsestään. Kaunis nainen, joka on vanginnut itsensä kalojen pyöreään maljaan. Joskus itselläkin on sellainen tunne kuin eläisi akvaariossa, muiden töllisteltävänä. Kaunis kuva.