Alkuperäinen teos Glory in Death, ilmestynyt 1995. Suomennettu 2005, suomentanut Satu Leveelahti. Gummerus. (s. 400)

On sateinen loppukevään ilta New Yorkissa vuonna 2058. Kurjalta kujalta löydetään kaunis ja paljon julkisuudessa esiintynyt yleinen syyttäjä kurkku auki viillettynä. Pian murhataan toinenkin julkkisnainen, nuori filmitähti, jonka ura on lähtenyt hyvään nousuun. Rikoskomisario Eve Dallas epäilee, että murhaaja on mies, joka kadehtii TV:stä tuttuja, voimakkaita ja työssään menestyneitä naisia.

Estääkseen uudet murhat Eve päättää asettua itse syötiksi, vaikka inhoaa esiintymistä. Hän seurustelee yhä monimiljönääri Roarken kanssa, mutta hänen on vaikea sitoutua. Hän ottaa yhteyttä ystäväänsä Nadine Furstiin, TV-toimittajaan, joka metsästää suurta juttua. Eve lupaa Nadinelle yksinoikeuden murhatutkimuksen selostamiseen, mikäli tämä pitää Even mahdollisimman paljon esillä televisiossa.

Even suunnitelma on kuitenkin johtamassa katastrofiin, sillä murhaaja tarttuu väärään syöttiin. Eve rientää hätiin suoraan Roarken järjestämiltä kutsuilta, mutta ei selviä sylipainista murhaajan kanssa ilman miesystävänsä apua. (sisäkansi)

Olipa mukavaa lueskella välillä muunlaistakin kirjallisuutta! Kieltämättä yliluonnolliset olennot pursusivat jo korvista, joten tartuin kiitollisena tähän Nora Robertsin dekkariin. Eve Dallas oli jälleen ihana oma itsensä ja lisämausteena oli säkenöivä suhde karismaattiseen Roarkeen. Arvasin syyllisen melko alussa, mutta se ei haitannut lukemista, sillä kirja koukutti sen verran hyvin, että halusin lähinnä tietää miten kirjan henkilöiden kipunoiva suhde etenee. Eve Dallas -dekkarisarja on ehdottomasti sarja minun makuuni!