leijuval-normal.jpgAlkuperäinen teos: Castle in the Air
Ilmestynyt: 1990
Suomennettu: 2006
Suomentanut: Ville Viitanen
Kustantanut: WSOY
Sivujen määrä: 277
Mistä: omasta hyllystä

Synopsi: Abdulla on tavallinen mattokauppias, joka asuu Zanzibissa. Hän haaveilee olevansa prinssi, joka on rikas ja joka tapaa unelmiensa prinsessan. Yhtäkkiä kohtalo puuttuu peliin salaperäisen miehen muodossa ja Abdullan päiväunet alkavat käyvät toteen, niin hyvässä kuin pahassa. Luvassa on uskomattomia juonenkäänteitä, taikuutta, taikaolentoja - ja kuinkas muuten kuin prinsessoja.

Leijuva linna oli upea kertomus, jonka parissa viihdyin loistavasti. Kirja on suunnattu pääasiassa nuorille, mutta kirja lumosi myös minutkin. Ihastuttava satukirja, jossa sattuu ja tapahtuu. Diana Wynne Jonesin kertomatyyli on rikasta, monipuolista ja hän osaa kertomisen jalon taidon. Suosittelen tätä kirjaa lämpimästi. Tämä kirja menee seuraavaksi oman tyttären lukemiseksi.

Olin ajatellut että tämä kirja on sama, johon pohjautuu ihana Hayao Miyazakin elokuva Liikkuva linna (youtube.com). Leijuva linna onkin jatkoa Liikkuvalle linnalle. Jälkimmäinen kirja menikin luettavien listalle, sillä haluan lukea myös kirjaversion velho Howl:n sekä Sophien tarinasta. Onneksi he ovat tässäkin kirjassa pienessä roolissa - unohtamatta Calciferia.