Ilmestynyt 2007. Otava. (s. 285)

"Hän ei tiedä, että minä olen tässä, näin lähellä. Että minä en epäröi, en peräänny viime hetkellä. Ei. Minä tukin tuon suun, lopetan tuon korvia vihlovan naurun. Ja kun hän kuolee, hän myös tietää kuolevansa. Showtime! Perintäpäivä lähestyy."

Pii Marin huomaa sen tv-monitoristaan ensimmäisenä: Liina Palonen on kuollut. Nuori nainen makaa saunan kaakelilattialla ihossaan murhaajan nastalla kiinnittämä viesti. Samaan aikaan kamerat välittävät studiosta suoraa kuvaa sadoilletuhansille katsojille. Suosittu tosi-tv-sarja Isoveli on saanut odottamattoman käänteen.

Poliisi eristää Ylen aluetoimituksen, mutta juttu vuotaa nopeasti median riepoteltavaksi. Henkirikoksen tutkinta tuo jälleen yhteen ylikomisario Juha Heinon ja Piin, mutta suhteen kehittymiselle ei juuri jää aikaa. Kaikki eivät myöskään katso toimittajaa hyvällä. "Pii Marin, aina sä osut ruumiiden kanssa samaan paikkaan." (takakansi)

Alunperin etsin Eppu Nuotion edellistä dekkaria kirjastosta, Mustaa, mutta sen sijaan päädyinkin ottamaan Koston lainaan, kun se sattui sopivasti olemaan hyllyssä. Valitettavasti dekkari oli pettymys, koska hyvistä arvosteluista huolimatta, kirja oli enemmän ns. perinteinen dekkari kuin uusia uria kulkeva salapoliisiromaani. Pii Marinin ajatukset tosi-tv:stä toivat hyvin vahvasti mieleen Ben Eltonin kirjan Tappavan kuuluisa. Arvasin myös melkeinpä heti, miten kirjan juoni tulee etenemään, mutta silti murhaajan motiivi yllätti ja se, miten hyvin kirjailija oli osannut yhdistää kirjaan yhden tämän päivän muotivillityksen, blokkaamisen. Sekä sen, millaisia seurauksia sillä saattaa olla, kun luottaa tuntemattomaan, sillä kaikki ei välttämättä ole sitä mitä netin välityksellä annetaan ymmärtää. Olisinkin kaivannut kirjaan lisää tällaista syvyyttä, minkä puuttuminen hieman harmitti.

Ainoa, mikä ärsytti lukiessani Kostoa, oli suomen ja englannin sotkeminen keskenään. Kyllähän puhekieleen eksyy silloin tällöin ilmaisuja englanniksi, mutta tässä kirjassa niitä tuntui vilisevän välillä vähän liikaakin.