Ilmestynyt 2008. Mäntykustannus. (s. 380)

Konstaapeli Rauni Väänäsen paluumuutto Kemijärvelle ja sopeutuminen kotiseudulleen ei ole aivan mutkatonta. Vuodet etelässä ovat vieroittaneet hänet niin pohjoisen murteesta kuin tavoistakin. Pettymykset ihmissuhteissa seuraavat matkassa vaikka etelän kenovalot vaihtuvat taivaan tuliin. Raunin suhde vanhaan isäänkään ei ole aivan kunnossa.

Taivaan tulet -romaanin tapahtumat ovat yhtä monivivahteisia kuin taivaalla tanssivat revontulet. Siinä on pohjoista karheutta ja lumoavuutta. Tarinassa leiskuvat vahvat tunteet ja huumori, isot ilot ja suuret surut. Siinä on vapaudenkaipuuta ja onnenetsintää. Ja ennen kaikkea - siinä on rakkautta!

Romaani perustuu keväällä 2007 televisiossa suurta suosiota saavuttaneen 12-osaisen Taivaan tulet -draamasarjan tapahtumiin. Timo Parvelan ja Kari Väänäsen TV-käsikirjoituksen pohjalta romaanin on toimittanut Miisa Lindén. (takakansi)

Taivaan tulet toi vahvasti muistoja mieleen lapsuuden kesistä, joita vietin Kemijärven seudulla, Pahkakummussa. Upeat maisemat ja mutkattomat ihmiset. Ihmiset, jotka hädässä auttavat toisiaan. Minulle rakkaan murteen ja rempseän huumorintajun. Toivottavasti Taivaan tulet tulee pian uusintana televisiosta, ensimmäinen kerta jäi minulta jostain kumman syystä väliin. Olisi mukavaa nähdä, ovatko kirjan henkilöt juuri sellaisia kuin minä heidät kuvittelen olevan.