Alkuperäinen teos Hotel Babylon, ilmestynyt 2004. Suomennettu 2006, suomentanut Riitta Santala-Köykkä. Readme.fi. (s. 296)

Jotain outoa tapahtuu sillä hetkellä, kun vierailijat kirjoittautuvat hotelliin. Jokapäiväisessä elämässään he voivat olla hyvin käyttäytyviä kunnon ihmisiä tasapainoisine ihmissuhteineen. Heti kun he saapuvat pyöröovien läpi, normaalisäännöt ja - käytös eivät enää näytä pätevän.

Kaikki seuraava on totta. Vain nimet on muutettu syyllisten suojelemiseksi.

Kaikki anekdootit, tarinat, henkilöt, tilanteet, parhaat ja surkeimmat hetket, rakkaus, huumeet, kurjuus, hulluus, kuolema ja huiputus on kuvattu juuri niin kuin tuntematon tietolähde kertoi. Hän on työskennellyt pitkään Lontoon keskustan huippuhotelleissa.

Lakisyistä tapahtumat on siirretty fiktiiviseen hotelliin, Hotelli Babyloniin.

Yli vuosikymmen on tiivistetty vuorokauteen. Kaikki muu on kirjattu uskollisesti. Rikkaat tuhlaavat rahaa, hotelli tekee tulosta, huonesiivoojat ja hotellipojat tappelevat yhä kahden punnan kolikosta.

Vain tavallinen päivä muiden joukossa kalliissa lontoolaishotellissa... (takakansi)

Yllätyin, kun löysin tämän kirjan Suomalaisesta. En nimittäin tiennyt ollenkaan, että tämä kirja perustuu yhteen suosikki sarjoistani ja oli pakko sitten ostaa se omaan hyllyyn.

Nautin aivan suunnattomasti lukiessani Hotelli Babylonia! Kirja oli herkullisen yksityiskohtainen kaikesta ja en voinut olla nauramatta ääneen sille, millaisia meistä ihmisistä tulee kun kirjaudumme hotelliin - saati sitten, mitä henkilökunta puuhastelee ja kuinka raha pyörittää maailmaa. Kirja on myös sujuvaa lukemista, ja ihailen sitä, miten siihen on onnistuttu supistamaan yli vuosikymmen - ilman että tarina katkeaa. Loistavaa matkalukemista lomalaisille, tästä saat varmasti hyviä vinkkejä hotellimatkailuun.