Alkuperäinen teos BREAKING DAWN, ilmestynyt 2008. Suomennettu 2009, suomentanut Pirkko Biström. WSOY. (s. 664)

SUUNNATON INTOHIMO EDWARDIA kohtaan ja syvä yhteys Jacobiin ovat repineet kahtia Bellaa, joka on nyt elämänsä äärimmäisessä käännekohdassa. Hänen edessä oleva valintansa joko liittyä kuolemattomien viettelevään perheeseen tai jatkaa ihmiseloa määrää kahden heimon kohtalon.

KUN BELLA ON tehnyt valintansa, alkaa ennennäkemätön tapahtumien vyöry, joka johtaa käsittämättömiin seurauksiin. Juuri kun Bellan elämän langat ovat kutoutumassa yhteen kuin kaunein silkki, ne uhkaavatkin tuhoutua yhdessä hetkessä ikuisiksi ajoiksi. (takakansi)

Kun sain Aamunkoin kaveriltani lainaan, punnitsin epäuskoisena kirjan valtavaa kokoa ja ihmettelin, mitä Stephenie Meyer on keksinyt meidän lukijoiden pään menoksi: onhan kirjassa peräti 664 sivua! Oli minulla jonkinlainen aavistus Epäilyksen jälkeen, mutta enpä osannut odottaa tällaista ratkaisua.

Alussa kirja imaisi mukaansa, kun kirjan päähenkilöt saivat toisensa - tavalla, jota en halua tässä kertoa jotten pilaa kenenkään lukunautintoa. Valitettavasti kirja meni hieman tylsäksi ja jouduin pakottamaan itseni, jotta pääsisin kirjassa eteen päin. Loppua kohden meno parani ja huokaillen jouduin sulkemaan kirjan. Olisihan se mukavaa, jos saaga jatkuisi, mutta joskus tarinoiden on vain päätyttyvä.