Alkuperäinen teos Brother Odd, ilmestynyt 2006. Suomennettu 2008, suomentanut Kari Salminen. Gummerus. (s. 349)

St. Bartholomewin luostari seisoo majesteettisena Kalifornian High Sierran vuoristossa. Se on hylättyjen lasten turvapaikka ja mietiskelijöiden rauhan satama. Odd Thomas on tullut luostariin oppiakseen taas arvostamaan elämää. Luostarin omalaatuisten asukkien ja eriskummallisten vierailijoiden joukossa hän alkaakin toipua suuresta menetyksestään. Edes kuolleiden henget eivät vaivaa häntä entiseen malliin.

Mutta Odd ei olisi Odd ellei hän vetäisi vaikeuksia puoleensa. Eräänä joulukuisena yöne ne saapuvat luostarin pihalle kummallisten, alati muotoaan muuttavien luurankomaisten olioiden hahmossa. Ovatko pahaenteisesti käyttäytyvät luuoliot vastuussa veli Timothyn katoamisesta? Ja mistä ne ovat löytäneet tiensä luostariin? Etsiessään vastauksia näihin kysymyksiin Odd tajuaa kamppailevansa elämänsä vaarallisinta vihollista vastaan. (takakansi)

Odd Thomas on ehdottomasti yksi suosikkihahmoistani kirjallisuudessa ja olin odottanut tämän suomentamista siitä lähtien, kun vierailin Odd Thomasin verkkosivuilla. Olisin halunnut lukea tämän kirjan nopeammassa tahdissa, koska pitkät tauot laimensivat kirjan juonta ja jännittävät kohdat tuntuivat latteilta. Vaikka arvasinkin suurimmaksi osaksi juonen kulun ja mitä tulee tapahtumaan, se oli minulle loppujen lopuksi yhden tekevää. Nautin suunnattomasti Odd Thomasin pohdiskeluista elämästä ja sen merkityksestä, ja löysin monta näkökulmaa liittyen omaan elämääni. Välillä tosin tylsistyin pohdiskeluista mm. atomien rakenteesta, mutta onneksi niitä ei pahemmin käsitelty. Mietinkin välillä, onko kyseessä tieteis- vai kauhukirja, mutta päädyin kauhuun bodachien ja kummitusten ansiosta.

Suosittelen lämpimästi Odd Thomas sarjaa kaikille, jotka pitävät kauhusta, jännityksestä, yliluonnollisista asioista sekä mustasta huumorista.