vii5i-normal.jpgAlkuperäinen teos: FÜNF
Ilmestynyt: 2012
Suomennettu: 2013
Suomentanut:Anne Mäkelä
Kustantanut: Atena
Sivujen määrä: 426
Mistä: kirjaston hyllystä

Synopsi: Mielipuolinen murhaaja, Omistaja, on luonut sairaan pelin geokätköilyn hengessä. Geokätköily saakin pian ihan uuden merkityksen... Arvoituksia on ratkaisemassa avioerosta toipumassa oleva Beatrice Kaspary, joka on päättänyt sinnikkäästi ratkaista sekavan palapelin, maksoi mitä maksoi.

Vii5i oli pitkästä aikaa trilleri, joka koukutti minut täysin! Ursula Poznanski on luonut todella nokkelan dekkarin enkä muista näin äkkiseltään, milloin olisin lukenut yhtä hyytävää ja kiehtovaa jännäriä. Kirja voisi välillä tuntua toisesta lukijasta paikoitellen hitaalta, mutta itse nautin jokaisesta sivusta jonka luin. Henkilöt ja ympäristö ovat kiehtovia, juonenkäänteet yllättäviä ja kutkuttavia. Beatrice Kaspary on hahmo, johon voin hieman samaistuakin. Vii5i on yksi parhaimmista koskaan lukemistani dekkareista ja ilolla voin kertoa, että Beatrice Kasparyn tutkimukset jatkuvat (en uskalla lähteä arvailemaan mahdollisen suomennoksen nimeä).

Olen miettinyt pitkän aikaa geokätköilyn aloittamista, itse asiassa olen ollut ainakin vuoden verran kirjautuneena http://www.geocache.fi/ sivustolle. Mielessäni on ollut, että pitäisi etsiä vihdoin ja viimein joku kätkö, ja tästä kirjasta sain kimmokkeen kokeilla geokätköilyä mahdollisimman pian. Toivottavasti en törmää yhtä sairaisiin kätköihin...