Alkuperäinen teos Dark Lover, ilmestynyt 2005. Suomennettu 2009, suomentanut Marke Ahonen. Basam Books. (s. 442)

Kun yön varjot laskeutuvat New Yorkin Caldwellissa, alkaa kuolettava ajojahti vampyyrien ja heidän metsästäjiensä välillä. Tämä on salaisen veljeskunnan aluetta - kuuden vampyyrisoturin, jotka ovat lajinsa viimeiset puolustajat. Kukaan heistä ei nauti vihollistensa tuhoamisesta yhtä paljon kuin Wrath, Mustan Tikarin Veljeskunnanjohtaja.

Maapallon viimeinen puhdasverinen vampyyri, Wrath, hautoo kostoa tappajille, jotka murhasivat hänen vanhempansa kauan sitten. Wrath saa kuitenkin muuta ajateltavaa, kun hänen luottosoturinsa saa surmansa. Tältä jää puoliverinen tytär, Beth, jolla ei ole aavistustakaan synkästä verenperinnöstään eikä siitä, mitä kohtalo on hänen varalleen tarjoamassa. Wrathin on johdatettava tyttö kanssaan epäkuolleiden  maailmaan...

Bethiä kalvaa kummallinen, ennenkokematon levottomuus. Hänen on mahdotonta vastustaa vaarallisen houkuttelevaa miestä, joka ilmestyy yöllä hänen luokseen outo palo silmissään. Miehen tarinat veljeskunnasta ja verestä pelottavat Bethiä, mutta hänen kosketuksensa sytyttää nälän, joka on tuhota heidät molemmat.

Pimeyden rakastaja on ensimmäinen osa suuren suosion saavuttaneesta Black Dagger Brotherhood -sarjasta. (takakansi)

No huh huh! Olihan kirjan juoni välillä melko ennalta-arvattava ja välillä niin kliseinen mustine nahkoineen ja lihaksia värisevine uroksineen, mutta sitten se muu... Ohoh! Voisi sanoa että kirjan päähenkilöiden suhde on hyvin mielenkiintoinen. Jos olet lukenut Twilight-saagan, Bethin & Wrathin suhde on huomattavasti läheisempi.

Pidin kirjan hahmoista ja nyt kun satuin itse sairastelemaan muutaman päivän verran, tämä kirja oli raikas tuulahdus. Loppua kohden tosin juoni tuntui väsähtävän ja kirjasta tuli... kiltti? Paholaismaiset vampyyrit olivatkin yhtäkkiä lauhkeita kuin koiranpennut. Siitä huolimatta aion ehdottomasti jatkaa sarjan lukemista, eihän sitä koskaan tiedä vaikka muut osat olisivat hieman tuhmempia lopussa kuin sarjan ensimmäinen osa.