rakasvampyyri-normal.jpg

Alkuperäinen teos Her Vampire Husband, ilmestynyt 2010. Suomennettu 2011, suomentanut Eeva Parviainen. Harlequin. (s. 348)

Blu on elänyt koko elämänsä raakalaisesti käyttäytyvien ihmissusiurosten seurassa, mutta avioituminen vampyyrin kanssa tuntuu sitäkin julmemmalta.

Blu ei ole koskaan pitänyt isäänsä rakastamisen arvoisena. Isä paljastaakin koko julmuutensa naittaessaan hänet ikälopulle vampyyrimiehelle. Blu ajattalee kaiken vain olevan näyttelemää, jossa hän on pieni pelinappula, ja sivusta seuraajien mielenkiinnon lopahdettua hän voisi livistää takaisin oman rakastajansa luo.

Kunnianarvoisa vampyyri ja heimonvanhin Creed Saint-Pierre suostuu ottamaan nuorikokseen rahvaanomaisen ihmissusinaaraan, vaikka onkin monisatavuotisen elämänsä aikana tottunut pikemminkin hovietikettiin kuin räikeisiin peruukkeihin ja nenäkkäisiin nimittelyihin.

Avioliitto ei kuitenkaan takaa automaattisesti rauhaa; ei Kansakuntien välillä eikä varsinkaan aviovuoteessa. Mutta antaako elämä yllättää, voittaako rakkaus kaunat ja veriset taistelut? (takakansi)

Minulla taitaa olla hyllyssäni kaikki ilmestyneet Harlequin Nocturnen -sarjan (sarjan julkaisuhan lopetettiin keväällä 2013) kirjat, joten ajattelin vihdoin ja viimein korkata sen Michele Haufin Rakas vampyyrini kirjalla. Kieltämättä kaipasinkin hieman fantasiamaista hömppää, joten tämä oli siinä mielessä oiva valinta.

Olin saanut mielikuvan, että Harlequin-kirjat ovat jotenkin kökösti kirjoitettu. Yllätyin miten hyvin kirja oli suomennettu ja itse en huomannut virheitä - ehkä niitä oli, mutta eivät ne kovin räikeitä olleet. Olihan tämä hyvin erotiikkasävytteinen kirja, mutta minä viihdyin vallan mainiosti tämän kirjan parissa. Nyt olen harmitellut sitä, että tämä taitaa olla ainoa (?) suomennettu kirja Haufilta. Kirjailija oli kirjoittanut sen verran koukuttavan tarinan, että olisin lukenut mielelläni jatkossa lisää hänen tuotantoaan. Tosin, voisin kokeilla lukea jotain englannin kielellä, varsinkin nyt kun joudun opiskelemaan taas englantia. Pitäähän sitä treenata kieltä ja lukeminen on siihen oiva tapa.

Tämän kirjan perusteella uskallan suositella Harlequin Nocturne -sarjaa ja takaan, että tulevaisuudessa kirjoitan enemmänkin tästä sarjasta blogistani.