kuolema%20oni-normal.jpg

Ilmestynyt 2013. Kuoriaiskirjat. (s. 99)

"Niin kauan kuin ihmisiä on liikkunut tämän maan päällä, minulla on ollut suojattini, suosikkini, palvojani ja seuraajani. Sinun sukuusi olen erityisen mieltynyt."

Kautta vuosisatojen ovat Marotin suvun nuoret miehet kukin vuorollaan saaneet salaperäisen vieraan. Tuo muukalainen kertoo olevansa Jehan Marot, kuolematon vaeltaja, ja houkuttelee nuorukaisia lupauksilla ylimaallisista voimista ja ikuisesta elämästä. Kuolemattomuuden lahjaa seuraa kuitenkin kirous, joka vainoaa Maroteja aina Venetsian karnevaaleista Lontoon kahviloihin ja Ranskan vallankumouksen pyörteistä ensimmäisen maailmansodan juoksuhautoihin.

Ja varjoissa suvun vaiheita tarkkailee jokin ihmiskuntaa vanhempi, jolle jopa kuolematon Jehan on vain vähäpätöinen pelinappula. (takakansi)

Kuolema on ikuista unta on kauniilla ja herkällä tavalla kirjoitettu. Kirja oli kirjoitettu tavalla, joka toi mieleeni vanhat ja perinteiset kauhutarinat (jostain kumman syytä sain mielikuvan vampyyreistä, vaikka ilmeisesti kirjan paha oli jotain muuta). Kirjassa onkin paljon historiallisia elementtejä ja se tarjosi älykästä viihdettä. Kirjailijan omat kuvitukset antoivat silmänruokaa ja välillä jäin ihastelemaan pelkkiä kuvia. Pidin niistä hyvin paljon!

Valitettavasti oma mielialani ei ollut lukuhetkellä sellainen, että olisin nauttinut kirjan juonesta niin paljon kuin toivoin. Kuolema on ikuista unta vaatii juuri tietynlaisen mielialan lukuhetkekseen, sillä se ei ole sellainen kirja joka vain luetaan. Välillä toivoin, että olisin lukenut aikoinaan kunnolla historiani: en ole koskaan ollut kiinnostunut vallankumouksista tai 1900-luvun historiasta. Nyt piti sitten arvuutella, millaisia tietynlaiset aatteet ja aatteiden takana olevat ihmiset olivat oikeasti olleet.

Kirjan loppu oli pienoinen pettymys: juuri kun juoni tuntuu heräävän eloon, kirja loppuu. Kirjassa olisi ollut edellytyksiä pidempäänkin tarinaan! Toivottavasti kirjailija jatkaa kirjan parissa, sillä itse haluaisin ehdottomasti tietää miten ihmiskunnan tulevaisuuden käy. Vaikka tämä kirja ei tehnyt minuun niin suurta vaikutusta, pidin kuitenkin kirjailijan kirjoitustyylistä ja mielenkiinnolla jään odottamaan mitä tarjottavaa hänellä on tulevaisuudessa lukijoilleen.

Arvostelukappale.