Alkuperäinen teos She's Come Undone, ilmestynyt 1992. Suomennettu 1998, suomentanut Pirkko Biström. WSOY. (s. 513)

"Tämä on tarina himoista: epäluotettava kertomus haluista ja hankaluuksista, jotka jollakin lailla alkoivat vuonna 1956, päivänä jolloin lahjatelevisiomme tuotiin."

Dolores ja lentävä jalka on huikea kertomus Dolores Pricestä, suurisuisesta ja suurikokoisesta naisesta, joka päättäväisesti tarpoo läpi kuoppaisten ja mutkikkaiden vuosien lapsuudesta aikuisuuteen. Doloresia eivät lannista naapurin kauhukaksoset, hermoromahduksen saava äiti, 117 kertynyttä kiloa, ei elämä, ei kuolema.

Wally Lamb kuvaa värikkäästi ja voimallisesti maailmaa, joka elää viihdeteollisuuden kiiltokuvien rinnalla rujona mutta sitäkin todellisempana. (takakansi)

Meinasin jättää tämän kirjan aluksi kirjaston hyllylle, mutta luettuani takakannen uudelleen, päätin sen kuitenkin lainata. Enkä kyllä loppujen lopuksi kadu ollenkaan tämän kirjan lainaamista, sillä pidin tästä kirjasta hyvin paljon alusta loppuun. Dolores ja lentävä jalka on sellainen kirja, jonka ei toivo koskaan loppuvan, mutta kuitenkin haluaa koko ajan tietää, mitä loppujen lopulta tapahtuu. Yllättävintä kirjassa oli se, että tämän on kirjoittanut mies, joka on päässyt sisälle naisen sielunelämään ja on kirjoittanut todella koskettavan, mutta silti hauskan tarinan. Jos luet vain pari kirjaa vuodessa, tämä on ehdottomasti sellainen kirja, joka kannattaa valita lukulistalleen. Suosittelen tätä kirjaa erittäin lämpimästi kaikille, se ei jätä ketään kylmäksi.