Ilmestynyt 2005. WSOY. (s. 333)

KUIKAN KANSAN KYLÄSTÄ on varastettu taianomainen aikakangas, jonka avulla voi nähdä sekä menneeseen että tulevaan. Oikeissa käsissä se on oiva väline, mutta pahatahtoisella julma ase. Kangas on saatava takaisin.

NUORI KUIKANSULKA-TYTTÖ lähtee matkaan seuranaan pienikokoinen RAPINA-opastaja. Varasta jäljittäessään kaksikko kulkee kallioilla, rotkoissa ja soilla. Heitä koettelevat luonnonvoimat, saalistaja ja jättitiikerit. Vaarallisen joenylityksen jälkeen he saavat mukaansa TAKIAISEN, toisen pienen opastajan.

SAMAAN AIKAAN METSÄHEVOSKANSAN maassa entisen päällikön poika ITÄTUULI saa tehtäväkseen aikakankaan etsimisen. Katala uusi päällikkö haluaa itselleen sen antaman rajattoman vallan. Itätuuli suuntaa Kalliokaupunkiin, josta tieto kankaasta on kantautunut.

KIVISTEN SEINIEN, KATUJEN ja puiden kaupunkiin saapuvat myös Kuikansulka ja opastajat. Siellä käydään suuri välienselvittely, jossa niin Itätuulen kuin Kuikansulankin henki on vaarassa. (takakansi)

Kuikansulka on mukavan leppoisa, nuorisolle suunnattu kirja. Siinä liikutaan hyvin turvallisilla alueilla ja mielestäni tällä on hyvä aloittaa fantasiakirjallisuuden lukeminen. Jos kaipaa enemmän menoa ja vilskettä, suosittelen tarttumaan vaikkapa Taru sormusten herrasta -trilogiaan.