miss%C3%A4olet-normal.jpgAlkuperäinen teos: Where Are You Now?
Ilmestynyt: 2008
Suomennettu: 2009
Suomentanut:Heikki Kaskimies
Kustantanut: Tammi
Sivujen määrä: 294
Mistä: omasta hyllystä

Synopsi: Mack MacKenzie on hyvästä perheestä lähtöisin, jolla on hyvä tulevaisuus edessä. Jos hän ei olisi kadonnut mystisesti kymmenen vuotta sitten. Hän pitää muuten mykkää eloa lukuun ottamatta lyhyttä puhelinsoittoa äitienpäivänä. Tapahtumat saavat kuitenkin kymmenen vuoden jälkeen yllättävän käänteen, kun Mackin sisar Carolyn päättää etsiä veljeään. Seuraa tapahtumia, jotka jättävät moniin jälkensä. Moni asiaa selviää ja lopulta paljastuu suuri yllätys. Yllätys, jonka jälkeen mikään ei ole niin kuin ennen.

Missä olet nyt? yllätti minut hyvin positiivisesti. En ollut odottanut näin koukuttavaa tarinaa, joka yllättää jokaisella juonen käänteellä. Ja mikä parasta: arvasin syyllisen täysin pieleen. Pidän juuri tällaisista dekkareista, jotka laittavat lukijansa pohtimaan sitä kuka on mahdollisesti syyllinen. Ja erityisen paljon siitä, ettei sitä syyllistä arvaa oikeastaan ollenkaan. Ainoa asia, mikä hieman ärsytti alussa, oli se että kirjassa on paljon henkilöitä ja kesti hieman, että sain palautettua mieleeni kuka oli kukin. Onneksi luvut eivät olleet kovin pitkiä ja kirja säilytti kuitenkin punaisen langan.

Mielestäni tämä on yksi Mary Higgins Clarkin kirjoista, ja voin suositella hyvin lämpimästi dekkarifriikeille. Loistava valinta myös äitienpäivälahjaksi, jos kaipaa hyvää kirjavinkkiä lukevalle äidille.