Ilmestynyt 2007. Gummerus. (s. 375)

Preben on kaikkea sitä, mitä esimiehen ei tule olla. Lisäksi hän on Tombola-nimisen pohjoismaisen yrityksen johtaja ja Rosetta Kiven pomo.

Rosetan tehtävä on luotsata Tombolan Suomen toimisto kohti menestystä, mainetta ja kunniaa. Tehtävä on haastava. Preben nimittäin jakelee potkuja liukuhihnalta, terrorisoi alaisiaan yöllisillä sähköposteilla, kylvää rahaa järjettömiin mainoskampanjoihin ja hankkii kyseenalaista julkisuuttaan satiaisillaan.

Vastalääkkeeksi Prebenin tempauksille Rosetta perustaa blogin, jossa hän ruotii (työ)elämäänsä Tombolassa ja jakaa neuvoja muillekin valkokaulusorjille. (takakansi)

Otin tämän kirjan alunperin lainaan sen houkuttelevien kansien perusteella ja en tutustunut kovin tarkasti takakannen tekstiin lainaushetkellä. Takakannen puhekuplien perusteella päättelin kirjan olevan huumorilla höystetty lukukokemus ja sitä se todellakin oli! En ole itse tällä hetkellä työelämässä (kun tätä omaishoitajuutta ei kuulemma sellaiseksi lasketa), mutta viihdyin siitä huolimatta kirjan parissa. Uskon että moni, jolla on kamala pomo, saa tästä kirjasta hyvin paljon lohtua. Ehkä jonkinlaisen sytykkeen parantaa omia työolojaan. Jos sinuun puree naseva huumori ja sarkasmi, suosittelen kirjaa hyvin lämpimästi. Jos olet tarpeeksi rohkea, voithan sujauttaa tämän kirjan vaikkapa pomolle jouluna kauniiseen lahjapaperiin käärittynä. Ties vaikka hän saisi hyviä vinkkejä siitä, millainen pomo ei kannata olla.

Voit lukea Rosetta Kiven jatkosarjaa, Ruususatua hänen blogissaan: rosettakivi.blogspot.com/