Ilmestynyt 1998. Gummerus. (s. 128)

Joku kulkee kannoillasi. Joku peukaloi töitäsi. Joku puhuu nimissäsi perättömiä ja soittelee vaimollesi. Minkä teet kun jokin kuljettaa sinua vastustamattomalla voimalla arvaamattomaan suuntaan.

Outo tapahtumasarja tempaa helsinkiläisen yliopistomiehen mukaansa. Vakaan elämän pohja putoaa, ja mies joutuu katsomaan itseään silmästä silmään. Hän tapaa tumman naisen eikä voi aavistaa, minkä salaisuuden tämä dark lady lopulta paljastaa.

Tero Liukkosen toinen romaani on tiheätunnelmainen psykologinen trilleri, syväluotaava draama ja rakkauskertomus.

Mikä on unta ja mikä totta? mies joutuu kysymään itseltään. (takakansi)

Tero Liukkosen romaani imaisi heti ensimmäiseltä sivulta mukaansa ja välillä tuntui, etten voi jättää kirjaa kesken. Kirja piti todella hyvin otteessaan ja en voinut olla rypistelemättä kulmiani kirjan tapahtumille, sillä juoni oli todella hyvä. Ainoa, mikä ärsytti, oli se että kirja loppui töksähtäen ja jätti lukijansa ihmettelemään mistä kaikesta on kysymys. Pidän kyllä romaaneista, jotka saavat pohtimaan, mitä loppujen lopuksi on tapahtunut ja antaa mahdollisuuden käyttää lukijan omaa mielikuvitusta, mutta tässä kirjassa loppu tuntui hirveän sekavalta. Sekavasta lopusta huolimatta suosittelen kuitenkin tätä kirjaa ja tulevaisuudessa aion tutustua myös muihin Tero Liukkosen kirjoihin, sillä hänen ajatuksensa ovat hyvin mielenkiintoisia.