Alkuperäinen teos Cento colpi di spazzola prima di andare a dormire, ilmestynyt 2003. Suomennettu 2005, suomentanut Laura Lahdensuu. Loki-kirjat. (s. 131)

Sata harjanvetoa ennen nukkumaanmenoa on hehkuvan raikas ja suorasukainen päiväkirja, jossa nuori sisilialaistyttö kuvaa yrityksiään löytää rakkautta eroottiseksi muuttuneesta maailmasta. Melissa heittäytyy seikkailuun toisensa jälkeen ja paljastaa kaiken päiväkirjalleen, niin tapahtumat kuin tuntemuksensakin. Hän kuvaa osuvasti teini-iän patoutunuutta seksuaalisuutta, mutta pohtii samalla hämmästyttävän tarkkanäköisesti vapauden, antautumisen ja itsekunnioituksen kysymyksiä. Kirjan nimi viittaa puhdistautumisriittiin: kokemustensa jälkeen Melissa harjaa hiuksensa huolellisesti ja pyyhkii samalla mielestään päivän tapahtumat.

Melissan päiväkirja on herättänyt suurta kohua ympäri maailmaa, eikä varmaankaan vähiten siksi, että tekijä väittää sitä omaelämäkerralliseksi. (takakansi)

Kirja oli hätkähdyttävä kuvaus nuoren tytön itsensä etsimisestä ja kuvaukset seksuaalisuutensa etsinnästä olivat tyrmistyttävän suorasukaisia. Mutta eniten kirjassa yllätti se, kuinka runollisesti Melissa P. on kertonut tarinansa etsinnästään ja välillä tunsin, kuinka katselin tapahtumia ja ympäristöä kuin kärpäsenä katossa. En ole pitkään aikaan lukenut näin koskettavaa ja surullista kirjaa, ja huolimatta eroottisista kuvauksista, Sata harjanvetoa ennen nukkumaanmenoa, on yksi suosikkikirjoista, mitä olen koskaan lukenut. Moni kokeneempi kirjailija jää hänen varjoonsa, sillä tämä kirja osasi koskettaa juuri sieltä, mihin moni kirja ei pääse koskaan koskettamaan.