Alkuperäinen teos If You Could See Me Now, ilmestynyt 2005. Suomennettu 2007, suomentanut Terhi Leskinen. Gummerus. (s. 424)

Sisustussuunnittelija Elizabeth Egan tähtää täydellisyyteen niin huonekaluvalinnoissa kuin elämässäkin. Tiukka itsekontrolli pitää etäällä ikävät lapsuudenmuistot.

Supersiivoa elämää sotkee hulttiosisko Saoirse, joka on lykännyt yhdeksänvuotiaan Luke-poikansa Elizabethin huomaan (kirjassa Luke on 6-vuotias).

Eräänä päivänä Elizabethin ja Luken kotiin tupsahtaa Ivan-niminen mies, joka saa Elizabethin löytämään elämästä aivan uusia ulottuvuuksia, kuten ilon, naurun ja hauskanpidon.

Mutta kuka tai mikä tyhjästä ilmestynyt Ivan on miehiään? Uskaltaako Elizabeth avata sydämensä tälle kummallisen rakastettavalle muukalaiselle?

Yllätysystävä on lämmin, oivaltava ja hykerryttävä tarina ystävyydestä, luottamuksesta ja ihmisten kyvystä muuttua. (takakansi)

Cecelia Ahern tarjosi miellyttävän ja lämpimän lukukokemuksen, juuri sellaisen jota kaipasin tähän hätään. Ihastuttava ja ihanan romanttinen lukukokemus. Monia hyviä oivalluksia tarjoava kirja! Tämä kirja on jäänyt mieleeni erilaisena fantasiakirjana, oikeastaan oli mukavaa lukea välillä vähän erilaisempaa fantasiakirjallisuutta. Fantasiakirjallisuutta joka ei ollut synkkää vaan iloista, tunteikasta, lämmintä ja hieman surullistakin. Pidin Ahernin kirjoitustyylistä: hän oli luonut maailman, jossa ihmiset, paikat ja tapahtumat heräsivät silmieni edessä eloon. Aion ehdottomasti lukea tulevaisuudessa lisää hänen tuotantoaan, mm. P.S. Rakastan sinua pääsi luettavien listalleni.

Yksi asia minua tosin harmitti: minulla ei ole koskaan ollut mielikuvitusystävää ja olisi ollut mukavaa tietää, millaista olisi ollut omistaa tälläinen ystävä. Mutta kuka tietää: saatanhan kohdata sellaisen vanhemmalla iällä

"Elämä muodostuu kohtaamisista ja eroamisista. Jokainen tapaa joka päivä muita ihmisiä, toivottaa heille hyvää huomenta ja hyvää iltaa. Toiset viipyvät muutaman minuutin, toiset muutaman kuukauden, toiset vuoden ja toiset koko elämän. Mutta onpa kyseessä kuka tahansa, kohtaamista seuraa väistämättä eroaminen. Olen todella iloinen, että tapasin sinut, Elizabeth Egan, ja kiitän siitä onnentähtiäni. Minusta tuntuu, että olen odottanut sinua koko elämäni", Ivan kuiskasi. "Mutta nyt meidän on aika erota." (s. 395)