Alkuperäinen teos Harry Potter and the Deathly Hallows, ilmestynyt 2007. Suomennettu 2008, suomentanut Jaana Kapari-Jatta Tammi. (s. 828)

Harry Potterin harteilla lepää suunnaton vastuu ja lähes mahdottomalta tuntuva tehtävä: hänen on etsittävä ja tuhottava loput Voldemortin hirnyrkit. Heinäkuun viimeisenä päivänä Harry täyttää seitsemäntoista vuotta ja tulee täysi-ikäiseksi. Hänen on jätettävä kodikas ja turvallinen Kotikolo ja seurattava polkua joka on hänelle viitoitettu. Koskaan ennen ei Harry ole tuntenut itseään näin yksinäiseksi. Hän on täynnä kysymyksiä, joiden ratkaisut ovat täysin hämärän peitossa. Ja aika käy vähiin, Voldemort joukkoineen on aivan Harryn kintereillä. Pystyykö Harry vastaamaan haasteeseen, jonka hän jo syntyessään sai?

J. K. Rowlingin Harry Potter ja kuoleman varjelukset on hengästyttävä, koskettava ja henkeäsalpaavan jännittävä päätös seitsenosaiselle teossarjalle, joka on vavahduttanut koko maailmaa ja tuonut Tylypahkan velhokoulun osaksi miljoonien ihmisten elämää. Se on taikuutta, johon pystyy vain mestari. (takakansi)

Viimeinen Harry Potter -kirja, jonka luin hieman haikein mielin, sillä tähän päättyy Harry Potterin tarina. Mutta toisaalta on hyvä, että tarina loppuu, sillä eihän hyvä voi jatkua ikuisesti. Harry Potter -sarja on kuitenkin sellainen, jonka voi lukea aina uudelleen ja uudelleen.

Harry Potter ja kuoleman varjelukset oli koskettava tarina ja monen henkilön totuus paljastuu tämän kirjan kuluessa. En kuitenkaan kerro tässä, mitä tapahtuu tai edes vihjaise, koska moni varmaankin haluaa lukaista tämän kirjan jossain vaiheessa ja pysyä jännityksessä, mitä kirjassa tulee tapahtumaan ja miten kaiken lopulta käy. Itse olin jälleen kerran lumoutunut kirjaan ja pidin juonen kulusta hyvin paljon, joka osasi aina yllättää. Tulevaisuudessa ajattelin lukaista koko sarjan uudelleen, sillä ensimmäisen Harry Potter -kirjan lukemisesta tulee kuluneeksi jo 6 vuotta!