Alkuperäinen teos The Scarlatti Inheritance, ilmestynyt 1971. Suomennettu 2007, suomentanut Erkki Hakala. Ensimmäinen suomennos ilmestyi vuonna 1975. Otava. (s. 387)

Rikkaan ja vaikutusvaltaisen Scarlatti-suvun perijä Ulster Scarlett katoaa New Yorkissa jäljettömiin toukokuussa 1926. Myöhemmin Euroopassa salaperäinen Zürich-ryhmä saa johtajakseen Heinrich Krögerin. Kröger ja Scarlett ovat yksi ja sama mies - psykopaatti, joka haluaa maailman herruuden mihin hintaan tahansa.

Kun totuus valkenee suvun omaisuuden luojalle ja matriarkalle Elizabeth Wyckham Scarlattille, hän kehittää vaarallisen ja epätoivoisen suunnitelman mielessään vain yksi päämäärä: tuhota oma poikansa ennen kuin tämä ehtii tuhota maailman. (takakansi)

Hyvin vauhdikas ja toiminnan täyteinen kirja, jonka juonen kulussa en pysynyt välillä perässä ja henkilöiden dialogit tuntuivat sekavilta. Pidin juonitteluista, mutta olisin kaivannut henkilöihin enemmän särmää ja kipinää. Vaikka juoni olikin ennalta-arvattava, kirja oli siinä mielessä oiva valinta, koska koko tämä viikko on mennyt pieniä sairastelijoita hoivatessa ja en olisi kaivannut kovin ajatustyötä vaativaa lukemista tällä haavaa.